A héten jelent meg iPhone-ra a Skype

Blokkolná a Skype-ot a T-Mobile

Nagy csalódás érheti a népszerű VoIP-klienst használó internetezőket, ugyanis a T-Mobile blokkolni akarja a program használatát.

2009.04.03 08:30ictpress

iPhone-ra a héten jelent meg a Skype, és Blackberry-re is mostanság várható. Az öröm azonban még korai, ugyanis sok országban a T-Mobile az iPhone európai forgalmazója, és az jelezte, hálózatóban blokkolja majd a Skype-beszélgetéseket. A T-Mobile szóvivője szerint ha a 3G hálózaton engedélyeznék a Skype-os adatátvitelt, nagy mértékben csökkenne a teljesítmény, és akár túl is terhelődhetnek a hálózatok.

A rossz minőségű Skype-beszélgetésért pedig az ő cégüket tennék felelőssé. A szabályozás a T-Mobile által fenntartott hotspotokra is kiterjed majd. Szakértők szerint az intézkedés hátterében az állhat, hogy a cégnek nem érdeke a Skype-hívások engedélyezése, mert abból nem származna a T-Mobile-nak bevétele. A szóvivő megemlítette, hogy a szerződések apró betűs részei kimondják, a VoIP és chatprogramok használata nem képezik a szerződés részét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.