2,8 hüvelykes 3D LCD-vel felszerelt fényképezőgép

3D fényképezőgépet dob piacra a FujiFilm

A készülékben két ugyanolyan lencse, és szenzorok lesznek. A majdnem ugyanolyan képekből hardveresen állítanak elő egy 3 dimenziós alkotást. A Real 3D-nek nevezett gép mind álló, mind pedig mozgóképek rögzítésére alkalmas.

2009.04.01 12:41ictpress

Eddig is voltak már próbálkozások a területen, de a kényelmetlen speciális szemüvegek szükségessége miatt nem tudtak elterjedni. A FujiFilm viszont 2,8 hüvelykes 3D LCD-vel szerelte fel a fényképezőgépet. A képek bemutatására pedig egy 8,4 hüvelykes digitális 3D fotókeretet dob piacra, írta meg a PCWorld.

A 3D-s képek mellett, a cég reményei szerint a készülék más lehetőségeket is biztosítani fog a két lencséjének közsönhetően, például panorámaképek készítésénél. A prototípus először tavaly volt látható a németországi Photokina vásáron, az elmúlt időszakban bemutatták tokiói, és amerikai szakvásárokon is. A 3D kamerát várhatóan még idén piacra dobják Japánban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.