Csökkentették a készülék támogatásokat

Nem veszik az okostelefonokat Európában

Az elemzők a legdrágább és a legegyszerűbb készülékek iránti kereslet jelentős növekedését jósolták ebben az évben, a 3G hálózatokat is kihasználó készülékek eladásai azonban idáig alatta maradnak a várakozásoknak.

2009.03.26 18:33ictpress

A 3G hálózatokat használó telefonok eladásai Európában 18 százalékkal nőttek ebben az évben a GFK piackutató vállalat szerint, ami jelentősen elmarad az elemzők által megjósolt 35 százalékos növekedéstől. Az összes mobiltelefonból az európai piacon tíz százalékkal kevesebbet értékesítettek idén, mint 2008 utolsó három hónapjában.

Az okostelefonokból azért adtak el a vártnál kevesebbet idáig a piackutatók szerint, mert a szolgáltatók csökkentették a drágább készülékek megvásárlásához nyújtott támogatást, és a felhasználók számának megugrása miatt túlterheltek lettek a mobil internet hálózatok. Ezen kívül az elemzők úgy látják, hogy az eladások nagyobb mértékű növekedését az is hátráltathatja, hogy kevés igazán csábító 3G telefon van a piacon

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.