Az Intel 2005 óta tisztában van a sebezhetőséggel

Javíthatatlan biztonsági hibát találtak az Intel processzorokban

Egy biztonsági szakértő-páros azt állítja, hogy olyan biztonsági hibát találtak az Intel processzorokban, amely lehetőséget ad felismerhetetlen és eltávolíthatatlan kártevők létrehozására.

2009.03.23 12:32ictpress

A biztonsági résnek köszönhetően a vírusprogramok közvetlenül a processzormagba ágyazhatják be kódjukat, egy olyan biztonsági szinten, amit sem az operációs rendszer, sem pedig a hypervisor nem tud elérni. Az észrevehetetlen és eltávolíthatatlan vírus tetszőleges műveleteket végezhet el a gépen, és ezt az operációs rendszer vagy antivírus programok nem képesek jelezni.

A hibát azonosító szakemberek nem voltak elégedettek az Intel reakciójával, ezért támadásra alkalmas kódot is közzétettek, hogy kikényszerítsék a cégtől a probléma megoldását. Az Intel 2005 óta tisztában van a sebezhetőséggel, de az eddig ígért megoldás csak a mostantól gyártott processzorokon oldja meg a problémát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.