Az MP3HD zenék kivétel nélkül megszólaltathatók

Tömörítés a hangminőség romlása nélkül

A zene az eredeti forrásnak megfelelő minőségben szólalhat meg tömörítés után is, ha MP3HD formátumba mentjük el a számokat.

2009.03.23 10:28ictpress

Az MP3HD alapjait a Thomson és a német Fraunhofer Intézet által közösen kidolgozott MP3 formátum adja, a HD-s mutáció tulajdonképpen nem más, mint egy rendkívül magas bitsűrűséggel tömörített MP3. A Thomson elsősorban a hasonló, veszteségmentes tömörítésű audioformátumok (FLAC, HD-AAC, WMA Lossless) konkurenciájának szánja az MP3HD-t, mely nagyjából 500 és 900 kilobit/másodperc közti bitsűrűséget támogat.

Az új tömörítési eljárás legnagyobb előnye, hogy visszamenőleg kompatibilis az MP3-mal, azaz az MP3HD zenék kivétel nélkül megszólaltathatók a régi formátummal kompatibilis lejátszókkal - igaz, ezeknél a hangminőség semmivel sem lesz jobb, mint a hagyományos MP3-ak esetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.