Tech

Egy szoftverfejlesztő arra képezte ki a ChatGPT-t, hogy helyette flörtöljön online a lányokkal

A férfi AI-t használt, hogy feleséget találjon magának a társkereső oldalon.

2024.02.01 06:57ma.hu

Az ideális társat megtalálni nem egyszerű feladat, de egy orosz szoftverfejlesztő egy népszerű társkereső alkalmazáson talált feleséget, miután a választást a mesterséges intelligenciára (AI) bízta. A neurális hálózatot inkább arra szokták használni, hogy egy dal vagy egy esszé megírásában segítsen, de Alexander Zhadan az OpenAI ChatGPT chatbotját arra képezte ki, hogy flörtöljön a lányokkal a nevében.

Miután egy év alatt több mint 5000 nővel randevúzott virtuálisan az AI segítségével, Alexander megtalálta a lelki társát - mondta a RIA Novosztyinak. A 23 éves fiatalember elmondta, hogy az ötletet azután találta ki, hogy a szokásos módszerekkel nehezen találta meg a tökéletes párt, és úgy döntött, hogy kiszervezi a feladatot egy neurális hálózatra.

"Megadtam a ChatGPT-nek információkat arról, hogyan szoktam kommunikálni. Eleinte voltak problémák, mert a program nem ismert engem jól, valami hülyeséget tudott írni, de később olyannyira betanítottam, hogy elkezdett úgy kommunikálni a lányokkal, ahogy én szoktam" - mondta a programozó, hozzátéve, hogy a ChatGPT több mint 5000 párbeszédet indított el.

Később Zhadan bizonyos szűrőket telepített, hogy a neurális hálózat megmutassa neki azokat a nőket, akikkel a való életben is érdemes lenne tovább kommunikálnia. Miután személyesen találkozott Karinával, a programozó rájött, hogy a ChatGPT megtalálta számára a szerelmet.

"Amikor Karina és én először találkoztunk személyesen, rájöttem, hogy a rendszert újra lehetett tanítani, hogy elemezze az üzeneteinket" - mondta a fejlesztő.

A neurális hálózat ezután azt javasolta, hogy hova vigye el a lányt, és hogyan élénkítse a beszélgetést. Végül a ChatGPT azt javasolta, hogy Alexander kérje meg Karina kezét, és azt mondta neki, hogy a kapcsolat "kiegyensúlyozott és erős".

Zhadan követte a tanácsot, és a pár most már eljegyezte egymást. A programozó elmondta, hogy nem mondta el azonnal a menyasszonyának, hogy a neurális hálózat ösztönözte a lánykérésre, de később a lány nyugodtan fogadta a hírt.

Zhadan kifejtette, hogy nagyon is lehetséges olyan általános programot készíteni, amely segít az embereknek megtalálni az ideális partnert, de amit ő létrehozott, az "egy személyes termék".

A technikus már tavaly februárban széleskörű figyelmet keltett, amikor bejelentette, hogy a ChatGPT segítségével írta meg szakdolgozatát, és azt sikeresen megvédte az Orosz Állami Bölcsészettudományi Egyetemen, átmenő osztályzatot kapva. Megtarthatta a diplomáját, ami vitát váltott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.