Öt millió dollár a Toys.com-ért!

Csillagászati árakat fizettek egy új internetes címért

5 millió dollárt (1 milliárd forint) fizetett ki a játékkereskedő ToysRUs cég egy domain-aukción azért, hogy hivatalos weboldalának címe Toys.com lehessen.

2009.03.05 18:30MTI

Habár az idei évben a ToysRUs fizette a legmagasabb pénzösszeget egy domain név használatáért, még így sem tudta lekörözni a 2007-es év listavezető árait, amikor is 14 millió dollárt (3,4 milliárd forint) fizettek a sex.com és 9,5 millió dollárt (2,3 milliárd forint) a porn.com kiterjesztések használatáért - olvasható a BBC hírszolgálatának honlapján. 

A Nagy-Britanniában működő, domain név eladással foglalkozó Sedo cég közlése szerint a gazdasági válság kezdete óta a .co.uk kiterjesztéssel végződő honlapok neveinek ára a felére csökkent. Ugyanakkor a Domain Name Journal című amerikai lap szerkesztőjének, Ron Jacksonnak az elmondása szerint az Egyesült Államokban a domain nevek árai változatlanok maradtak. Az általános .com kiterjesztés ára a 2008-as év utolsó negyedében, körülbelül 2600 dollár (645 ezer forint) volt, majdnem ugyan annyi, mint 2007 ugyanezen időszakában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.