A körbetartozas.hu-n ellenőrznek

Lista a nemfizető cégekről

Közös listát vezetnek a nemfizető vevőkről a legnagyobb, az informatikai ágazat háromnegyedét kitevő hardver- és szoftverdisztribútorai, míg az új vevők hitelképességét egy speciális weboldalon, a körbetartozas.hu-n ellenőrzik.

2009.03.04 12:00MTI

A tartozások követelés-kezelését végző Direktinfo Kft. közleménye szerint az érdemi információ mindenkihez eljut, míg bizalmas cégadatokat senkinek sem kell a konkurensek felé kiadni. A közlemény idézi Kunos Imrét, a Disztributor.hu Zrt. vezérigazgatóját, aki szerint a probléma nagyságrendjét jól érzékelteti, hogy a jelenlegi, két hónapja élő listán közel 200 vevő szerepel, mintegy 588 millió forintos tartozással

Ez a teljes vevőállomány öt százaléka, s a szám heti 10-20 nem, vagy késedelmesen fizetővel bővül. Az együttműködés értelmében minden résztvevő hetente összeállítja 15 napon túli adósainak cégnevét és adószámát, valamint tartozásának összegét és lejárati napját. A listákat rendszeresen összesítik, de oly módon, hogy azon a hitelező nevét nem tüntetik fel. 

Az így keletkezett, frissülő lista szétküldését, illetve az együttműködés "mediátori" teendőit az egyik legnagyobb magyar követelésbehajtó társaság, a Direktinfo látja el. A közlemény szerint a két intézkedés, a lista bevezetése és a körbetartozás.hu oldal használata radikálisan csökkentette az összes érintett veszteségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.