Böngészőből is futtatható a Sumo Paint

Online vetélytársat kapott a Photoshop

A grafikai szoftverek piacán korábban egyeduralkodó Adobe Photoshop az utóbbi időben több, ingyenesen hozzáférhető kihívót kapott.

2009.03.02 18:00ictpress

Egyike ezeknek a finn Sumo Paint, mely egy professzionális képszerkesztő szoftver, érdekessége, hogy böngészőből is futtatható és teljesen ingyenes. A tavaly nyáron indult Sumo Paint szinte megszólalásig hasonlít a már említett Photoshop külalakjára, s a legtöbb funkció meg is található benne, persze a Photoshop filter készlete jóval sokrétűbb, mint ingyenes kihívójáé.

A webes felületen layereket, filtereket, formákat és szövegeket szerkeszthetünk, majd oszthatunk meg a Sumo közösségen belül. A napokban napvilágot látott 1.1-es verzió már a Flash 10-es verzióját használja. A programmal akár a saját képeinket is szerkeszthetjük, s számos új ecset, filter és egyéb eszköz áll rendelkezésre. A szoftver 16 megapixeles képeket is támogat.

A Sumo Paint weboldalán egy regisztrációt követően hozzáférünk az összes funkcióhoz, regisztrálás nélkül a szoftver használatát a szolgáltató letilthatja. A weboldal segítségével készült képeket kereskedelmi célokra nem lehet használni, de saját célra minden további nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.