Tech

Kiszivárogtak a ChatGPT felhasználóinak adatai egy súlyos hiba miatt - OpenAI

Hétfőn a felhasználók nagymértékű hibákról számoltak be a chatbot működésében.

2023.03.25 16:18ma.hu

A ChatGPT mesterséges intelligencia (AI) chatbot személyes felhasználói adatai veszélybe kerültek egy hiba miatt, amelyet később a chatbotot fejlesztő OpenAI fedezett fel - közölte a vállalat szombaton.

"A ChatGPT-t a hét elején offline állapotba helyeztük egy nyílt forráskódú könyvtárban lévő hiba miatt, amely lehetővé tette, hogy egyes felhasználók egy másik aktív felhasználó csevegési előzményeiből származó részleteket lássanak" - írta közleményében a vállalat, hozzátéve, hogy a hibát mostanra kijavították.

Órákkal azelőtt, hogy a vállalat offline állapotba helyezte a ChatGPT-t, lehetséges volt látni egy másik aktív felhasználó kereszt- és vezetéknevét, e-mail címét, fizetési címét, a hitelkártya utolsó négy számjegyét és lejárati dátumát - áll a közleményben.

Összesen a ChatGPT előfizetőinek mintegy 1,2 százalékát érintette az adatszivárgás - közölte a vállalat, hozzátéve, hogy ez a szám "rendkívül alacsony".

Hétfőn a felhasználók nagymértékű hibákról számoltak be a chatbot működésében. A panaszok száma meghaladta az 1000-t az Egyesült Államokban. Az Egyesült Királyságból, Kanadából és Izraelből is jelentettek fennakadásokat.

A ChatGPT 2022 novemberi indulása után vált népszerűvé, kevesebb mint egy hét alatt megszerezte első egymillió felhasználóját. Január végén a Microsoft közölte, hogy "dollármilliárdokat" fektet be az OpenAI-ba. Március elején az OpenAI bemutatott egy új multimodális AI-modellt, a GPT-4-et, amely képes szöveg és kép felismerésére, valamint komplex problémák nagyobb pontosságú megoldására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.