Tech

Az FBI elismerte, hogy feltörték a hálózatát

A kiberbűnözés elleni küzdelemmel megbízott amerikai ügynökség saját rendszerébe való behatolás ügyében nyomoz.

2023.02.18 14:19ma.hu

Az FBI-t, az Egyesült Államokban a kiberbűnözés elleni nyomozásért felelős vezető szövetségi ügynökséget is feltörték. Az iroda pénteken megerősítette, hogy számítógépes hálózatának "elszigetelt" betörését vizsgálja.

A hackerek az ügynökség New York-i kirendeltségének egyik számítógépes rendszerét veszélyeztették - jelentette a CNN az ügyről, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A rendszert a gyermekek szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos nyomozások során használták.

"Az FBI tud az incidensről, és dolgozik azon, hogy további információkhoz jusson" - közölte az ügynökség több laphoz eljuttatott közleményében. "Ez egy elszigetelt incidens, amelyet sikerült megfékezni. Mivel a nyomozás folyamatban van, az FBI jelenleg nem tud további kommentárokkal szolgálni".

Nem világos, hogy mikor történt a hackelés, hogyan törtek be a rendszerbe, vagy hogy mit akartak elérni az elkövetők. Az FBI állítólag még mindig próbálja meghatározni a behatolás eredetét.

Terry Cutler, a montreali székhelyű Cyology Labs kiberbiztonsági cég vezérigazgatója szerint a legutóbbi incidens során a hacker azért törhetett be az FBI rendszerébe, hogy eladja a hozzáférést.

Az amerikai kormányzati szervek, köztük az FBI is, gyakran váltak rendszerbetörések célpontjává. Például 2021 novemberében az FBI e-mail rendszerének sebezhetőségét használták ki, hogy egy FBI-címről hamis kibertámadásra figyelmeztető üzenetet küldjenek több ezer címzettnek. Az ügynökség válaszul közölte, hogy kijavította a szoftverhibát, amely lehetővé tette a csalást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.