Tech

A Twitter tévesen nigériai tisztviselőnek címkézte a norvég miniszterelnököt

Oslo könyörgött a platformtámogató csapatának, hogy javítsák ki a titulust.

2022.12.15 10:02ma.hu

A Twittert arra kérték, hogy ellenőrizze a norvég külügyminisztérium, annak vezetője, Anniken Huitfeldt és Jonas Gahr Store miniszterelnök fiókjainak hitelesítését, miután nigériai kormánytisztviselőként és szervezetként jelölték meg őket.

A norvég külügyminisztérium kedden azt tweetelte, hogy "bármennyire is élvezzük kiváló kétoldalú kapcsolatainkat és szoros ábécés közelségünket Nigériával, nagyra értékelnénk, ha Norvégiának címkéznének minket".

A minisztérium hozzátette, hogy ugyanez vonatkozik Store-ra és Huitfeldtre is, és csatolt egy képet, amely a problémát illusztrálja.

A felhasználók gyorsan reagáltak a helytelen címkézésre, egyesek azzal viccelődtek, hogy Nigériát és Norvégiát mindig nehéz megkülönböztetni egymástól, míg mások azt sugallták, hogy a Twitteren az egyetlen ember, aki tudta a különbséget, részt vett Elon Musk nemrég történt elbocsátásakor a cégnél.

Nem világos, hogy a helytelen megjelölés mennyi ideig volt fent, de négy órával azután, hogy a minisztérium tweetelt róla, a közleményt megváltoztatták, és "norvég kormányzati szervezet" feliratúvá tették. Store és Huitfeldt fiókját is javították.

A Twitter 2020 augusztusa óta jelöli a kormányzati tisztviselőkhöz és szervezetekhez tartozó fiókokat úgy, hogy a felhasználó neve mellé egy olyan feliratot tesz, amely jelzi, hogy a fiók melyik országhoz tartozik. A Twitter állítása szerint ezek a címkék további kontextust biztosítanak a "geopolitikában és diplomáciában erősen érintett fiókok" számára.

Elon Musk bocsánatot kért Norvégiától

Elon Musk, a Twitter tulajdonosa bocsánatot kért, miután több hivatalos norvég fiók, köztük a miniszterelnöké is, nigériai állami szervként szerepelt a platformon.

"Bocsánat!" Musk válaszolt egy tweetben. A hibát azóta kijavították.

A Tesla és a SpaceX alapítója októberben véglegesítette a közösségi médiaplatform felvásárlását. Vezetői döntései és nyilvános nyilatkozatai dicséretre és kritikára egyaránt okot adtak.

A Twitter hétfőn indította el a Blue prémium előfizetési opciót, amely a felhasználók számára fizetség ellenében biztosítja a "ellenőrzött" jelölést a fiókjukon, valamint a tweetek szerkesztésének lehetőségét és más funkciókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.