Tech

Az Interpol a metaverzumban megjelenő új veszélyekre figyelmeztet

Bár a titokzatos digitális világ feltérképezése jól hangzik, a metaverzumban való élet számos kockázatot rejt magában.

2022.10.29 13:00ma.hu

Az Interpol bejelentette, hogy felkészül a metaverzumból felbukkanó új veszélyekre. Új típusú kiberbűncselekmények jelenhetnek meg, és a már létező bűncselekmények mértéke is felerősödhet.

Madan Oberoi, az Interpol technológiai és innovációs ügyvezető igazgatója a Reutersnek elmondta, hogy az Interpol tagországai aggodalmukat fejezték ki a metaverzumban elkövethető bűncselekményekkel kapcsolatban.

"A bűncselekmények egy része új lehet ebben a közegben, a már létező bűncselekmények egy részét a közeg lehetővé teszi, és új szintre emeli" - mondta a Reutersnek.

A kiterjesztett valóság (AR) és a virtuális valóság (VR) bevonásával az adathalászat és a csalások új szinten működhetnek; és a gyermekek biztonsága is veszélybe kerülhet - mondta Oberoi.

Sőt van még rosszabb lesz! A terroristák is használhatják a metaverzum technológiát, hogy "szimulálják és elindítsák a gyakorlatukat a támadás előtt" - mondta.

Az Európai Unió Europolja éppen a hónap elején közölte, hogy a terrorcsoportok virtuális környezeteket használhatnak propaganda terjesztésére, toborzásra és kiképzésre. Emellett a jelentés azt állította, hogy a felhasználók olyan virtuális világokat hozhatnak létre, amelyekben "szélsőséges szabályok" érvényesülnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.