Média

A YouTube is felveszi a harcot az álhírekkel

Megpróbálják visszaszorítani a félretájékoztatást az oldalon.

2022.10.28 11:44MTI

A Youtube tanúsítvánnyal látja el az orvosok és más egészségügyi dolgozók által az oldalra feltett videókat, hogy a felhasználók könnyebben jussanak megbízható egészségügyi tartalmakhoz.

Az igazolási tanúsítványt - melyhez a diploma meglétét is ellenőrzik - orvosok mellett nővérek, ápolók, valamint mentálhigiénés szakemberek és intézmények is kérhetik.

A videomegosztó a lépést azzal indokolta, hogy a többi között ezzel is igyekeznek visszaszorítani a félretájékoztatást a témában.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban sok hamis vagy félrevezető információ terjedt el az interneten. A Youtube-ot tavaly több bírálat is érte, amiért teret engedett a Covid-19 elleni vakcinákat támadó összeesküvés-elméleteknek, tévhiteknek és álhíreknek, illetve olyan videók közzétételét engedélyezte, melyek ellentmondtak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásainak. Ezt követően a videómegosztó tavaly szeptemberben több bírált tartalmat is törölt az oldalról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.