Tech

Ingyenes online tanulási lehetőségeket ajánl az NMHH

Az élethosszig tartó tanulás ma már nemcsak a munkaerőpiacon alapfeltétel, de a szabadidő tartalmas eltöltésére is jó módszer lehet.

2022.09.27 15:41MTI

Ingyenes, online elérhető tananyagokból bárki bővítheti a tudását szinte bármilyen területen, legyen az nyelvtudás, kultúra vagy hobbi - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Ahogy a dokumentumban olvasható, az élethosszig tartó tanulás ma már nemcsak a munkaerőpiacon alapfeltétel, de a szabadidő tartalmas eltöltésére is jó módszer lehet. Tanfolyamokra járni azonban drága és időigényes, az online tananyagokhoz viszont bárki bármikor hozzáférhet, sokszor ingyen - írták.

A közleményben példaként említették a Duolingo nyelvoktató alkalmazást, amely felméri a felhasználó aktuális nyelvtudását, és ahhoz kínál újabb és újabb leckéket, gyakorlatokat. Az angolul haladó szinten lévők figyelmét a BBC nyelvoktató podcastjaira, a németül tanulókét a Deutsche Welle ingyenes videókurzusaira hívták fel.

A közlemény szerint annak, aki a Microsoft Excel programját szeretné jobban ismerni, a Masterfield és az ExcelTitkok ingyenes videós tanfolyamai segíthetnek.

A képtárak rajongóinak a Google művészeti és kulturális intézetének oldalát vagy alkalmazását ajánlották, amelyekben nagy felbontásban tekinthetők meg a világ múzeumainak művészettörténeti klasszikusai.

A közleményben kiemelték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kutyatartó-tanfolyamát is, a Gazdijogsit. Az online elvégezhető tanfolyam végigkalauzol a kutyaválasztástól a legfontosabb állategészségügyi kérdésekig mindenen, amit érdemes tudni a gazdává válás előtt - olvasható a dokumentumban.

Az internet tudatos használatához további ötletek olvashatók az NMHH netrefel.hu oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.