Beruházás

Innovációs központot hoznak létre Baranyában

Várhatóan néhány hónapon belül.

2022.02.02 02:24MTI

A helyi kis- és közepes vállalkozásoknak bemutatkozási lehetőséget biztosító innovációs központ létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást a Baranyai Megyei Önkormányzat (BMÖ), a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a megyei gazdaságfejlesztő társaság és az iparkamara hétfőn.

A várhatóan néhány hónapon belül megnyíló KKV Innovációs Központ életre hívásáról a BMÖ, a PTE, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK), valamint a Pécs-Baranyai Gazdaságfejlesztő és Szolgáltató NKft. képviselői a sajtó nyilvánossága előtt kötöttek együttműködési megállapodást.

Őri László (Fidesz-KDNP), a megyei önkormányzat elnöke ezt megelőzően azt mondta: a megye gazdaságának motorjai az innovatív kisvállalkozások, hiszen azok jelentős mértékben hozzájárulnak Baranya gazdaságának fejlesztéséhez, ezért kiemelten fontos összefogásuk és segítésük.

A megyei elnök közölte: a PTE és a helyhatóság anyagi támogatásával létrejövő központ várhatóan a nyárig megnyitja kapuit az iparkamara által biztosított helyszínen, a legfontosabb célja pedig a baranyai innovatív kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) bemutatkozási lehetőségeinek megteremtése lesz.

Rabb Szabolcs, a PBKIK főtitkára kiemelte: az új központ létrehozásának célja, hogy az innovatív megoldásokban élen járó helyi vállalkozások és az egyetem egy helyszínen ismertethessék meg ötleteiket, szolgáltatásaikat, termékeiket a lehetséges befektetőkkel és potenciális partnereikkel.

Miseta Attila, a PTE rektora azt mondta: az egyetem nemcsak a dél-dunántúli régió legnagyobb foglalkoztatója, de innovációban is élen jár.

Hozzáfűzte, az új központ segítheti, hogy az eddigieknél több, a PTE-ről származó innovatív megoldás, ötlet, szabadalom találjon piacra.

Az együttműködés keretében a PBKIK fogja népszerűsíteni a központot a baranyai vállalkozások körében, támogatja szakmai tevékenységét, tanácsokat ad a szolgáltatásokat igénybe vevő vállalkozásoknak, emellett szakértőket biztosít a kkv-k innovációs eredményeinek értékeléséhez. A PBGSZ egy éven keresztül finanszírozza a központ számára az irodahelyiséget, az adminisztrációt, és nyújt segítséget a központ népszerűsítésében - derül ki a kezdeményezés sajtóanyagából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.