Szellemkalóz, a hentes zombi vagy a zöld szörny

Star Trek rajzfilmet készíthetnek a rajongók

Bárki elkészítheti a saját Star Trek rajzfilmjét egy rendkívül felhasználóbarát alkalmazás segítségével.

2009.02.11 11:34ictpress

Ez az első eset, hogy az amerikai science-fiction sorozat alkotói engedélyezték a rajongói közösségnek, hogy a filmek helyszíneit és karaktereit felhasználva új történeteket alkosson. A goanimate.com honlapon található alkalmazás segítségével rövid animációkat készíthetnek az oldal látogatói, amikhez ezentúl a Star Trek sorozat helyszíneinek és szereplőinek rajzfilmes változatát is felhasználhatják.

Egy rövid Star Trek rajzfilm elkészítése nem túl nehéz feladat a honlap segítségével. A Star Trek rajongó rajzfilmesnek, csak az előre elkészített helyszínekre kell helyeznie a szereplőket és mozgatnia őket, illetve fehér képregény buborékokba írt szövegekkel párbeszédeket alkotnia. Az oldalon lehetőséget biztosítanak a sorozat űrhajóinak vagy fegyvereinek használatára is, az elkészült műveket pedig a honlap közönségén kívül olyan közösségi oldalak felhasználóival is meg lehet osztani mint a Facebook vagy a Myspace.

A goanimate.com a science-fiction rajongókon túl a horror kedvelői számára is érdekes lehet, mivel olyan karakterek felhasználását is lehetővé teszi, mint a szellemkalóz, a hentes zombi vagy a zöld szörny, és a politikai humor is szerepet kaphat a látogatók rövid filmjeiben, mivel George Bush - ról, Barack Obama - ról vagy Osama Bin Ladenről mintázott rajzfilmfigurákat is készítettek az oldal üzemeltetői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.