Tech

Az Apple csökkenti iPad-gyártását

A megmaradó félvezetőket inkább a nemrég piacra dobott iPhone 13 készülékek előállításánál használja fel a cég.

2021.11.02 11:11MTI

A globális chiphiány arra kényszeríti az amerikai Apple céget, hogy visszafogja iPad-gyártását, és az így megmaradó félvezetőket inkább a nemrég piacra dobott iPhone 13 készülékek előállításánál használja fel - közölte kedden a Nikkei című japán lap, amely szerint úgy tűnik, hogy a chiphiány az eddig becsültnél nagyobb mértékben sújtja a vállalatot.

A lap jelentése szerint az Apple az elmúlt két hónapban a tervezetthez képest fele annyi iPad-et készített, és csökkent az iPhone készülékek előző generációinak a gyártása is, hogy a felszabaduló alkatrészeket felhasználja legújabb mobiltelefonjába.

A Nikkei emlékeztetett arra, hogy az amerikai gyártó azért helyezi előtérbe legújabb mobilkészülékét, mert a vásárlók érdeklődése általában a megjelentést követő első hónapokban a legnagyobb.

Az Apple szeptember 14-én mutatta be új telefonkészülékét. A cég egyben azzal számol, hogy az iPhone 13 iránti keresletnövekedés nagyobb lesz, mint az iPad-é Európában, Észak- és Dél-Amerikában, ahonnan az Apple nyereségének a 66 százaléka származik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.