Globálisan is gondok voltak

Elárulta a Facebook, mi okozta a leállást

A Facebook bocsánatot kért a felhasználóitól.

2021.10.05 08:17ma.hu

Csaknem hatórás leállás után éjfél körül éledt újra a Facebook, az Instagram és a WhatsApp, a Facebook pedig közleményt adott ki, amelyből kiderül, mi vezetett a kimaradáshoz.

Azt írták, a kimaradáshoz hibás konfigurációs változtatások vezettek, amelyek miatt probléma lépett fel az adatközpontjaik közötti kommunikációban - olvasható a hvg.hu-n. Hozzátették, hogy a hiba a belső eszközeiket és rendszereiket is érintette, ami tovább nehezítette a probléma megoldását.

Szerintük ugyanakkor nincs bizonyíték arra, hogy felhasználói adatok veszélybe kerültek volna a leállás ideje alatt. A Facebook bocsánatot kért a felhasználóitól.

Az ehhez hasonló kimaradásokat regisztráló Downdetector nevű oldal azt közölte, hogy soha annyi jelzést nem kapott még felhasználóktól, mint tegnap este. Összesen 10,6 millió ember küldött nekik értesítést a problémáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.