A férfiak háromszor több időt játszanak

Veszélyesek is lehetnek a videojátékok

A főiskolai hallgatókkal készített felmérés alapján a videojátékok használata növeli a drog és alkoholfogyasztás kockázatát, emellett a szociális élet és az önbecsülés csökkenéséhez vezethet.

2009.02.06 12:40ictpress

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenki, aki a kikapcsolódásnak ezt a formáját választja, azokra mind jellemzőek lesznek ezek a problémák, de a túlzott használata mindenképpen növelheti az ilyen gondoknak a kialakulását. 12 hónapon keresztül vizsgáltak játék- és internet-felhasználókat, összesen 500 nő és 313 férfi főiskolás vett részt a programban.

A férfiak háromszor több időt játszanak videojátékokkal és közel nyolcszor annyi időt töltenek el erőszakos játékok társaságában, mint a nők. Amíg a főiskolás fiúk inkább szórakozásra, hírek olvasására és pornográf anyagok megtekintésére használják az internetet, addig a hölgyek a világhálót általában elektronikus levelek küldésére, és iskolai feladatok megoldására használják.

Azonban mindkét nemre jellemző, hogyha valaki több időt tölt el a videojátékok társaságában, az nagyobb valószínűséggel drog és alkoholfogyasztó, emellett kevesebb és alacsonyabb minőségű személyes kapcsolatokkal rendelkezik. Akik erőszakos játékokkal töltik el az idejüket, azoknak több szexuális partnerük van, viszont kevesebb a mélyebb személyes kapcsolatuk - adta hírül a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.