Koronavírus-járvány

Ismét elérhetetlen volt az az oldal, amin az oltása múlik!

Pénteken terheléses támadás érte, a vasárnap estéről még nincsenek információk.

2021.05.02 23:29ma.hu

Már nem a vakcinamennyiségen múlik, hanem az online rendszerben a regisztráció sorrendje dönti el, hogy mikor kaphatják meg az oltást. Regisztráljon Ön is az eeszt.gov.hu oldalon! - hívta fel a figyelmet Magyarország Kormánya. Ehhez képest az oldal vasárnap kora estétől majdnem éjfélig azt írta:

"A kért szolgáltatás jelenleg nem elérhető. Kérjük látogasson vissza később!"

Majd éjféltől többször ismételten leállt.

Pedig elvileg pénteken megoldották a problémát

Mint ismeretes, a rendszer eddigi legnagyobb összeomlása péntek kora reggel történt, mikor bejelentették, hogy Pfizer-BioNTech-vakcinákra is lehet időpontot foglalni. Miután a közösségi oldalakon felreppent a hír, hogy akkor is lehet oltást kapni, ha valakinek nem sikerült időpontot foglalnia, de egyébként már regisztrált az oltásra, elözönlötték az emberek a kórházakat. Így lazán meglett a négymillió oltott és tovább nyithatott az ország.

Az időpontfoglaló rendszer elérhetetlenné válásakor a kormány bejelentette, hogy túlterheléses támadás történt, amit szombat reggelre sikerült elhárítani.

Az EESZT pénteki összeomlása egyébként megbénította a háziorvosok és egyes patikák rendszerét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.