Tech

Ismét adathalász csalókra figyelmeztet az OTP

Az OTP felhívja a figyelmet: sem a bankkártyák adatait, sem netbankok fiókjainak belépési kódjait nem kérik ilyen módon.

2021.02.10 12:42MTI

Adathalász csalók az OTP Bank nevével visszaélve akarnak bankkártya adatokat megszerezni - közölte a pénzintézet az MTI-vel kedden.

"A személyes adataival kapcsolatos problémát észleltünk" tárgyú levelek valóságosnak látszó, de hamis honlapra vezetnek egy "megerősítés reaktiválása" szövegű hivatkozáson keresztül. A hamis weboldal egy gombra kattintva egy következő oldalra vezet, ahol az ügyfél személyes és kártya adatait kérik.

A tájékoztatás szerint a csalók nem csak az OTP ügyfeleinek küldenek üzenetet.

A bank a honlapján közzétette az adathalász levélről készített képernyőképet az adathalász kísérletek miatti figyelmeztetések között.

Az OTP felhívja a figyelmet: sem a bankkártyák adatait, sem netbankok fiókjainak belépési kódjait nem kérik ilyen módon. Azt javasolják, hogy akik hasonló e-mailt és linket kapnak, azonnal zárják be az adathalász oldalt és ne adjanak meg adatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.