Tech

Így robbant fel a SpaceX Csillaghajója földetéréskor - videó

Hajtómű-meghibásodást jeleztek műszerek és automatikusan törölték a startot.

2020.12.10 11:42ma.hu

Felrobbant a földet éréskor szerdán a SpaceX amerikai űrkutatási magáncég Csillaghajó (Starship) nevű kísérleti rakétája. Az 50 méter magas és 9 méter széles monstrumot a cég texasi indítóállomásáról lőtték fel. Több kilométert megtett, amikor hat és fél perccel a start után, a visszatéréskor felrobbant – írja az MTI.

Ez a rakétatípust arra tervezik, hogy embereket és 100 tonna rakományt el tudjon juttatni a Holdra és – idővel – a Marsra. Eredetileg már kedden kipróbálták volna a prototípust, ám a start előtt 1,3 másodperccel leállt az indítás, mert hajtómű-meghibásodást jeleztek műszerek és automatikusan törölték a startot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.