Gazdaság

A GVH eljárást indított a TikTok ellen

Vélhetően nem a jóhiszeműség és tisztesség alapelve szerinti gondossággal tájékoztat lényeges kérdésekről.

2020.10.08 14:20MTI

Versenyhivatali vizsgálat indult a TikTok videomegosztó üzemeltetőjével szemben a felhasználók hiányos és megkésett tájékoztatása miatt - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MTI-vel csütörtökön.

A népszerű, gyerekek körében is ismert közösségi oldal vélhetően nem a jóhiszeműség és tisztesség alapelve szerinti gondossággal tájékoztat lényeges kérdésekről, így például a szolgáltatás használatakor kezelt adatok felhasználásáról - indokolták a vizsgálatot.

A GVH jogsértést feltételez abban is, hogy nem készítettek magyar nyelvű tájékoztatást a felhasználási feltételekről. Hozzátették, hogy a TikTok nem az elvárható szakmai gondossággal jár el annak érdekében, hogy moderálja a gyermek- és fiatalkorú felhasználók reklámoknak való kitettségét.

Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható - írta a GVH.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.