Koronavírus-járvány

Szakértő: újra nőhet a kibertámadások száma az otthoni munkavégzés miatt

Tavasszal is ez volt.

2020.09.08 06:30MTI

Újra nőhet a kibertámadások száma, mert a koronavírus-járvány miatt ismét egyre többen dolgoznak otthonról, az otthoni hálózatok pedig általában kevésbé biztonságosak, mivel nem munkavégzésre lettek felállítva - közölte Keleti Arthur, az informatikai biztonság napja rendezvény alapítója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A szakértő azt mondta, hogy tavasszal is emelkedett az informatikai biztonsági incidensek száma, erőre kaptak a leterheléses és a felhasználók becsapásán alapuló támadások.

A hackerek a járvány okozta bizonytalanságot használják ki, például a károkozókat tájékoztató üzenetekbe csomagolják - mondta.

Keleti Arthur azt javasolta, hogy aki teheti, az a sajátja helyett a munkaadótól kapott eszközön dolgozzon, a munkára használt eszközt pedig ne használja magánéleti célokra. De érdemes az otthoni hálózatot is biztonságosabbá tenni - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.