Tech

Ha ilyen emailt kapott az MKB Banktól, akkor most nagy bajban is lehet

Kifinomult adathalásztámadás-kísérlet a pénzintézet ügyfelei ellen.

2020.09.04 14:43ma.hu

Sajnálatos módon az elmúlt időszakban ismét növekszik az adathalász-kísérletek száma. Ráadásul most egy, a korábbiaknál jóval kifinomultabb eszközökkel kivitelezett, e-mailben megvalósuló támadás jelent meg.

A csalók ebben az esetben az MKB Bank nevével visszaélve küldenek adategyeztetésre felhívó e-mailt, mely levél tartalma nyelvtanilag helyes, megfelelő magyarsággal fogalmazott. Előzőek miatt ez az e-mail – ellentétben a korábban jellemző nyelvtanilag helytelen, helyesírási hibákat tartalmazó levelekkel – nem ad egyből gyanúra okot.
Az adathalász e-mailben található linken keresztül a csalók immár nemcsak az Ügyfelek netbanki belépőkódjait, hanem kártyaszámukat és elérhetőségüket (e-mail cím, telefonszám) is kérik.

Az adathalász e-mailben szereplő telefonszám nem köthető az MKB Bankhoz.

Kérjük, amennyiben ilyen tartalmú e-mailt kap, semmiképpen ne kattintson a linkre, adatait ne adja meg, és azonnal törölje az e-mailt! Abban az esetben, ha mégis megadta adatait, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal! 24 órán át elérhető telefonszámuk lakossági ügyfeleknek: 06(80)333660; vállalati ügyfeleknek: 06(80)333770; külföldről: 36(1)3733333.

Fontos tudni, hogy egyetlen bank sem kér ügyfeleitől személyes és banki adatokat sem telefonon, sem e-mailen keresztül!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.