Tech

Elon Musk pénteken már bemutatja az agyi chipjét

Az eddigi várakozásokkal ellentétben már a héten lerántják a leplet az áttörő fejlesztésről.

2020.08.26 13:53ma.hu

Elon Musk nagy vitát kiváltó "agyi chipje" korábban érkezik hozzánk, mint azt gondoltuk, miután a technológiai vállalkozó nagyszabású bejelentést ígért péntekre: működés közben mutatják be a mesterséges intelligencia és az emberi agy szimbiózisát.

Musk csak nemrég jelentette be legutóbbi vállalkozását, a Neuralink elindulását, amely egy agy-számítógép interfész kifejlesztését végzi. Az agyi chip olyan életminőség-javító kütyünek ígérkezik, amelyik komoly betegségeket is gyógyít, de akár zenét is képes közvetlenül az agyba közvetíteni.

Bár Musk tervei itt nem állnak meg, a Matrix című filmet idéző ötletei vannak, miszerint akár a nyelvtanulást is megoldhatja az emberi agyhoz a hajszálnál is vékonyabb elektródákkal kapcsolódó eszköz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.