Csalás

Visszaéltek Müller Cecília és az NNK nevével

Az ismeretlen levélküldők az e-mailekben ingyenes védőeszközt ígérnek.

2020.06.12 20:34ma.hu

Nyomozást rendelt el a rendőrség pénteken, miután ismeretlenek az országos tisztifőorvos, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ nevében elektronikus leveleket küldtek elsősorban egészségügyi, állami intézményekbe és cégekhez - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf alezredes hozzátette: az ismeretlen levélküldők az e-mailekben ingyenes védőeszközt ígérnek, és egy csatolt űrlap kitöltésére akarják rávenni a címzetteket.

A levél megfogalmazásának magyartalansága, az, hogy a formai, tartalmi követelményeknek sem felel meg, önmagában gyanút kelthet - mondta az alezredes.

Hozzátette: azt kérik, senki ne nyissa meg a levél csatolmányát.

Kérte azt is, hogy a címzettek a levelet küldjék el a Nemzeti Kibervédelmi Intézethez, a csirt@nki.gov.hu címre, ezzel segítve a hatóságok munkáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.