Koronavírus-járvány

ITM: 58 vállalkozás 80 felajánlását összesíti a Digitális Összefogás gyűjtőoldala

A gyűjtőoldal célja, hogy az ágazati szereplők által felajánlott digitális megoldások, alkalmazások és szolgáltatások egy helyen legyenek elérhetőek.

2020.03.26 17:18MTI

Jelenleg 58 vállalkozás 80 felajánlását összesíti a Digitális Összefogás akció keretében létrehozott felajanlas.digitalisjoletprogram.hu oldal - mondta Solymár Károly Balázs, az akciót indító Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A gyűjtőoldal célja, hogy az ágazati szereplők által felajánlott digitális megoldások, alkalmazások és szolgáltatások egy helyen legyenek elérhetőek - hangzott el a műsorban.

A helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy a koronavírus okozta helyzetre való tekintettel elsőként a távközlési szolgáltatók léptek plusz adatforgalom felajánlásával. További felajánlások azt is lehetővé tették, hogy egyes oktatási tartalmakra kiterjedő portálok elérése adatforgalommentes legyen - fűzte hozzá.

Az oktatási platformok ingyenes használatát célzó felajánlások mellet a lehető legszélesebb körben érkezett felajánlás.

Mint mondta, az egyik legfontosabb digitális oktatást támogató platform, a https://ekreta.hu oldal forgalma húszszorosára nőtt, és jelenleg is folyamatos növekedést mutat.

A helyettes államtitkár azt is tudatta, hogy az internetes adatforgalom - egyes kiemelt helyzetekben óriási csúcsokkal - 25-30 százalékos növekedést mutat, de a hálózat ennek ellenére is bírja a terhelést.

Az ITM naponta figyeli a forgalom alakulását, annak érdekében, hogy hálózati működési fennakadás esetén azonnal lehetősége legyen beavatkozni - mondta Solymár Károly Balázs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.