Tech

Új adatvédelmi és biztonsági megoldásokat vezetett be a Google

Ezeknek a fejlesztéseknek örülni fog!

2019.10.02 13:18ma.hu

A Google célja mindig is az volt, hogy egyszerű, hasznos és intuitív termékeket hozzon létre felhasználói számára. Az adatvédelem és a biztonság területén is ezt a célt tűzte ki maga elé a vállalat: a felhasználók számára adataik kezelése legyen ugyanolyan egyszerű, mint egy éttermi asztalfoglalás. A cég az idei év során korábban új adatvédelmi lehetőségeket vezetett be, hogy könnyebbé tegye az adatok kontrollját, illetve a helyelőzmények, a keresések és a hangfelvételek automatikus törlését. Ma pedig néhány olyan újítást jelentett be, amelyek még egyszerűbbé és következetesebbé teszik a felhasználók adatainak ellenőrzését és kezelését.

Inkognitó mód a Google Térképben
Az inkognitó mód 2008-as indulása óta az egyik legnépszerűbb adatvédelmi fejlesztésük a Google Chrome-ban. Az idei év elejétől a funkció elérhető a YouTube-on és mostantól a Térkép szolgáltatásban is élhetnek vele a felhasználók.

Előzmények automatikus törlésének kiterjesztése YouTube-on
Május óta automatikusan törölhetők a helyelőzmények illetve a webes és alkalmazástörténet, amely magában foglalja a keresést, böngészést, valamint a hangfelvételeket is. Ezt a funkciót mostantól a YouTube-előzményekben is elérhetővé teszik.

Google Asszisztens adatvédelmi parancsok
Mostantól az Asszisztens azonnal és automatikusan törli a kért adatokat, ha olyan a parancsokat adunk neki, mint például  a “Hey Google, delete the last thing I said to you”, azaz vagy a  “Hey Google, delete everything I said to you last week”. Ha a felhasználó egy hétnél több adat törlését kéri, az Asszisztens közvetlenül a fiókbeállítások oldalra irányít, ahol végrehajtható a kért művelet.

Jelszó Ellenőrzés
A már korábban bevezetett Jelszókezelő segít megjegyezni és kezelni különböző internetes fiókjaink jelszavait. A most induló Jelszó Ellenőrzés pedig egy olyan eszköz, amelynek segítségével egyetlen kattintással kideríthetjük, hogy van-e olyan jelszavunk, amelyik túl gyenge, újrafelhasznált vagy harmadik fél által kompromittált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.