Tech

Kikapcsolják a világ legöregebb működő webkameráját

25 éve folyamatosan működik.

2019.08.21 07:30MTI

Kikapcsolják a világ legöregebb webkameráját, amely 25 éve folyamatosan működik a San Francisco-i Állami Egyetem kampuszán.

A ködkamerát 1994-ben indították el, hogy az időjárás változását figyelje az egyetemi kampuszon - olvasható a BBC honlapján.

Jeff Schwartz, aki Dan Wonggal együtt készítette a kamerát, közölte, hogy augusztus 30-án kivonják a forgalomból, mondván, nincs jó hely, ahová telepíthetnék.

"Úgy éreztük, hogy el kell engednünk" - mondta Schwarz egy helyi lapnak. Hozzátette, egyre nehezebb biztonságos helyet találni a kamera számára, ahonnan jól megfigyelheti a Holloway sugárutat.

Schwartz 1993-ban a Cambridge-i Egyetemen látta a világon a elsőnek tartott webkamerát, az inspirálta a San Francisco-i megalkotására. A cambridge-i kamerát 2001-ben vonták ki a forgalomból.

1994-ben Schwartz Wonngal együtt indította el webkamerát, hogy gyakorolják a kódolást és megismerkedjenek az akkori internetes technológiával.

"Egy kis kedvenc programnak indult, amely saját életre kelt. Az emberek szerették, ezért üzemben tartottuk" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.