Tech

Visszaállították a héten letiltott magyar Facebook-fiókokat

A közösségi oldal hivatalos közleményt adott ki, melyben leírják a tiltások okát is.

2019.06.22 22:30ma.hu

A  letiltott felhasználók újra használhatják Facebook-fiókjaikat. A közösségi oldal hivatalos közleményt adott ki, melyben leírják a tiltások okát is - szúrta ki a hvg.hu.

Hétfőn – illetve egyesek szerint már múlt hét végén – a Facebook hirtelen letiltott egy csomó magyar profilt, látszólag mindenféle koncepció nélkül.  Többen voltak, akik a tiltás után új fiókot hoztak létre, de azt is azonnal elvesztették: olyan extrém esetről is hallottunk, hogy valakinek 24 óra alatt négy felhasználóját tiltotta le a platform. A tiltott fiókok nyom nélkül eltűntek az oldalról, még a Messenger-beszélgetésekben elküldött üzeneteik is törlődtek.

Tömegesen törli a platform a magyar fiókokat, de csak találgatni lehet, hogy miért.

A Facebook pénteken még azt nyilatkozta, hogy a biztonsági okok miatt nem árulhatják el, miért tiltották le a fiókokat, döntésük azonban végleges. Szombat hajnalban azonban kiderült, hogy döntésük mégsem olyan végleges.

A közösségi oldal szerint a tömegével letiltott felhasználók a közösségi irányelveknek nem megfelelő tartalmat osztottak meg. A kivizsgálás során azonban rájöttek, hogy a fiókok nagy része nem népszerűsíteni akarta az adott tartalmat, hanem éppen azért osztotta meg, hogy ellene kampányoljon. 

Miután a vizsgálat ezt egyértelműen bizonyította, a Facebook visszaállította a profilokat. Azonban ez sem jelenti azt, hogy minden egyes zárolt fiók újra elérhető. Csak azokat állították vissza, ahol meggyőződtek róla, hogy a tiltás tévedés volt.

A Facebook tájékoztatása szerint a további 72 órában még csak korlátozottan érnek el funkciókat, például nem tudnak üzenetet küldeni, lájkolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.