Erőszak

Saját életét tette fel szavazásra a fiatal lány - az internet népe pedig nem kegyelmezett

Öngyilkos lett egy kamasz, miután közösségi oldalán megszavazták, hogy haljon meg.

2019.05.16 06:34ma.hu

Végzett magával egy 16 éves lány Malajziában, miután az Instagramon közzétett egy szavazást arról, hogy meghaljon vagy sem - számolt be róla a Guardian. A fiatal egy fotót osztott meg a közösségi oldalon "nagyon fontos, segítsetek választani, élet vagy halál?" kérdéssel.

Az internet népe úgy gondolta, halálba küldi a lányt, miután a válaszadók 69 százaléka erre voksolt. Miután lezárult a szavazás, megölte magát.

A család ügyvédje szerint öngyilkosságra való felbujtás miatt felelősségre kellene vonni azokat, akik arra szavaztak, hogy meg kell halnia.

Vajon életben lenne még ma is a lány, ha az Instagram-felhasználók nem bátorították volna arra, hogy megölje magát?

Mindenesetre Malajzia fiatalokért és sportügyekért felelős minisztere szerint a tragédia rávilágít arra, hogy országos szinten párbeszédet kell kezdeményezni a mentális egészségről.

Az Instagram februárban jelentette be, hogy blokkolni fogja az önkárosításról szóló felvételeket.

Figyelem!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.