Fura baleset

Medveriasztó gázsprével fújta le a munkásokat az Amazon robotja

24 ember kórházba került.

2018.12.07 16:27ma.hu

Medveriasztó gázsprével fújt le munkásokat egy robot az Amazon egyik amerikai raktárában. 24 ember kórházba került, egyikük kritikus állapotban. Rajtuk kívül 30 embert elláttak a helyszínen.

A medveriasztó szembe kerülve átmenetileg megvakítja az embert és a légutakat is irritálja. Azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen gép kapott szerepet a furcsa balesetben.

A helyszínre kiérkező elsősegélynyújtók annyit mondtak, hogy egy automatizált gép lyukasztotta ki a flakont, ami a beprogramozott robotkartól egy szállítószalagig bármi lehet.

Az egyébként igen ritkán előforduló hasonló esetekben, általában kiderül, hogy a hibát valamilyen emberi mulasztás okozta.

Az automatizálás sokat tesz a dolgozók biztonságáért, kevesebb embernek kell veszélyes közegben dolgoznia, ám az összeesküvés-hívők azonnal felkapják a fejüket az ilyen baleseteknél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.