Elrettentő adat

Skócia 2008: félmillió kalóz CD és DVD egy év alatt

Több mint félmillió darab hamis albumot és DVD-t foglaltak le idén a skót hatóságok, melyek összértéke eléri a 4,6 millió fontot. A karácsonyra időzített bejelentéssel az ünnepi szezon veszélyeire kíván figyelmeztetni a SCDEA - írja a The Scotsman internetes portál.

2008.12.18 08:17HENT

A Scottish Crime and Drug Enforcement Agency (SCDEA) bejelentése alapján 2008. év eleje óta 4,2 millió font értékben, 400 ezer darab kalóz CD-t, valamint 450 ezer font értékben, 147 ezer darab hamis DVD lemezt foglaltak le az illetékes hatóságok Skóciában. Az SCDEA többek között ezzel a nyilatkozattal kívánja felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a karácsony közeledtével megsokasodnak a hamisított termékek a piacokon, ezért kérik, hogy a vásárlók különösen figyeljenek oda arra, hogy mit és hol vásárolnak. Az ünnepek alatt sok vásárló számára jelent olcsóbb megoldást a hamis áruk, DVD filmek, edzőcipők, táskák stb. megvásárlása, de az embereknek tisztában kell lenniük a hamisítás következményeivel.

A hamisítók bevételüket arra használják, hogy tovább szélesítsék tevékenységi körüket, és még súlyosabb bűncselekményeket kövessenek el. Gyakori, hogy a kalóz áruk gyártásával és terjesztésével foglalkozó bűnözők bekapcsolódnak a drog-, fegyver- és emberkereskedelembe is. "Szeretném, ha a vásárlók feltennék maguknak a kérdést, hogy valóban szeretnék-e nehezen megkeresett pénzükkel a szervezett bűnözést támogatni" - nyilatkozta Gordon Meldrum az SCDEA igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.