Veszély

Egy iPad akkujának robbanása miatt ürítettek ki egy Apple-boltot

Nemcsak az okostelefonok akkumulátora okozhat problémát, legutóbb ugyanis egy iPad akksija robbant fel, kisebb pánikot okozva egy holland Apple Store-ban.

2018.08.23 17:55ma.hu

Ki kellett üríteni, és a tűzoltókat, sőt a mentőket is ki kellett hívni egy amszterdami Apple-boltba a hétvégén, miután felrobbant egy iPad akkuja. A hvg.hu szerint a Leidseplein téren található üzlet egyike Hollandia három hivatalos Apple-boltjának.

A helyi tűzoltóság szerint egy szivárgó akkumulátor túlmelegedett, majd felrobbant. Ugyan nem keletkezett nagyobb tűz, azonban három alkalmazott légzési problémákra panaszkodott – őket a mentők látták el. Az üzletet természetesen azonnal kiürítették, ami a helyi hírportál, az AS Media szerint kisebb pánikot okozott. Az iPad akkumulátorának maradékát a  bolt személyzete egy homokkal megtöltött tartályba tette, majd a boltot teljesen kiszellőztették. Az üzletet vasárnap délután újra kinyitották.

Egyelőre még nem világos, hogy a látogatók számára kiállított tablet robbant-e fel, vagy egy olyan darab, amit javításra hoztak az üzletbe. Azonban az tény, hogy a robbanás csak a személyzetet érintette, inkább ez utóbbit valószínűsíti.

© YouTube/NL News


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.