Minőségi csere

HD és quad-core támogatás a Clevo új laptopjában

A hírek szerint a tajvani illetőségű hardvergyártó, a Clevo a cég jelenlegi zászlóshajójaként funkcionáló 17.1 hüvelykes D901C modelljét, egy új géppel fogja helyettesíteni, mely M98 NU névre hallgat majd.

2008.12.15 19:01koac, ma.hu

Bár jelenleg a D901C a Clevo csúcsmasinája, ez rövidesen megváltozhat, mivel a híresztelések szerint egy új noteszgépet kíván piacra dobni a gyártó. Az új készülék több szempontból is felülmúlja majd korábbi testvérét. Egyrészt egy nagyobb, 18.4 hüvelykes kijelzővel érkezik majd, melynek 1920x1080 HD felbontása egészen sokat ígér. Másrészt az M98 névre hallgató gép támogatni fogja az Intel Core 2 quad-core processzorait. A grafikus feladatokért az NVIDIA MCP79-es chipsetje felel majd, egy beépített GPU-val egyetemben, mely SLI támogatása révén képes lesz együttműködni az NVIDIA olyan csúcskategóriás termékeivel, mint például a 9800M GTX.

A grafikus chipset DirectX 10 kompatibilis, és támogatja a Shader Model 4.0-át. A jelenlegi modellbe, a D901C-be három merevlemez formájában akár 1.5TB tárolókapacitást is összeügyeskedhetünk magunknak, az új készékben "csupán" két vincseszternek jut majd hely.

A gép ára és megjelenési ideje egyelőre ismeretlen. A Clevo várhatóan a jövő év márciusában megrendezésre kerülő hannoveri CeBIT expo keretein belül jelenti be hivatalosan az M98 érkezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.