Böngésszünk 3D-ben!

Három dimenziós böngésző: ezt így hogy?

Az Explorer-Firefox-Opera-Safari flamewarok pillanatnyi szünetében vessünk egy pillantást egy merőben újszerű (és valamelyest khm, indokolatlan) megoldásra: a három dimenziós böngészést megvalósító Space Time Browserre.

2008.01.18 14:00ma.hu

Többen próbálkoztak már azzal, hogy kicsit feldobják a böngészés élményét, például azzal, hogy újabb dimenziókkal bővítsék a folyamatot. Szó szerint: három dimenziós browser kifejlesztése volt a nagy ötlet. Az eddigi próbálkozások nem arattak átütő sikert - elég egy pillantást vetnie kedvenc böngészőjére.

De a programozók nem adják fel egykönnyen. A SpaceTime új böngészője akarja (újra) megváltoztatni a trendet. A tíz megabájtos telepítő letöltése és telepítése után bárki kipróbálhatja az újszerű élményt (óvatos duhajoknak mellékeltünk egy kissé optimista bemutatófilmet is, hátha kedvet kapnak - vagy elmegy a dologtól, ez már a Nyájas Olvasók gondja). Minden új link külön ablakban nyílik, amiket ízlés szerint lehet a böngésző három dimenziós terében rendezgetni. A betevő funkciók (görgetés és társai) természetesen továbbra is megmaradnak.

Ez az értékelők szerint bizonyos keresők használatakor lehet praktikus. Így például különböző képek és videók felkutatása, vagy aukciós oldalak böngészése lehet ilyen módon kényelmesebb.

Már ha felvállaljuk, hogy az egyéb (legyünk megengedők: hagyományos, kétdimenziós böngészőkre kifejlesztett) oldalak megtekintése alaposan kisajátítja a gépünk erőforrásait, amúgy pedig egy még mindig nem stabil, fagyásra hajlamos programot használunk - mindennapos feladatokhoz.

Játéknak mindenesetre aranyos, maradjunk egyelőre ennyiben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.