Atom helyett Celeron

Olcsóbb Eee Boxot kínál az ASUS

Költségcsökkentés céljából, valamint hogy még több fogyjon az Eee Box nettop gépből, az ASUS egy olyan verziót készített melybe Intel Celeron processzor került a korábbi Atom helyett.

2008.12.03 13:47koac, ma.hu

Az ASUS Eee Box masinái így is elég jól fogynak, a gyártó mégis úgy gondolta, itt az ideje egy kicsit megnövelni az eladásokat, mégpedig néminemű árleszállítás révén. Ezt a cég úgy kívánja elérni, hogy a korábbi Intel Atom processzor helyett Celeron CPU-val szereli az új modellt. Bár az órajel ezáltal lecsökken - hiszen az Atom 1.6Ghz-éhez képest a Celeron proci csupán 1.2Ghz-es - van pozitív változás is, mégpedig merevlemez fronton. Az új Eee Box ugyanis nagyobb vincsesztert kap, ebben a készülékben immáron 120 gigás vinyó lesz, a korábbi 80-assal ellentétben.

Az ASUS hazai piacán Tajvanban az új készülék a Celeron procival és a nagyobb HDD-vel 240 dollárnak megfelelő összegért kerül piacra. Ha pedig egy 19 colos LCD monitort is szeretne a felhasználó a gép mellé, akkor összesen 400 dollárt kell fizetnie a csomagért. A helyi piacon az Atom vezérelte Eee Boxnak 300 dollár az ára, míg az Egyesült Államokban 350 zöldhasúba kerül egy ilyen masina.

Az ASUS becslései szerint valahol 100.000 és 200.000 közötti darabot fognak még idén kiszállítani az Eee Boxokból, míg a jövő évben több, mint 1 millió eladott példánnyal számolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.