Vírusirtót mobilra?

Mire jó a mobilon futó vírusirtó?

Egyre több hírt hallunk a mobilos vírusokról, ám ezidáig az emberek csak legyintettek. De ahogy a fenyegetettség nő, úgy kezdenek el elgondolkodni az emberek: kell-e ez nekem?

2008.12.03 09:23Z., ma.hu

Azzal nagyjából tisztában vagyunk, hogy mit kell tudnia egy számítógépes vírusirtónak. Első sorban ellenőrizze fájljainkat, e-mailjeinket és az általunk letöltött weboldalakat is. Mit kéne tudnia a mobiltelefonra való szoftvereknek? Körülbelül a feladat ebben az esetben is hasonló, nézzük például, mit kínál az ESET szoftvere:

  • Heurisztikus vírusvédelem: Mesterséges intelligencián alapuló, valós idejű vírusvédelem a már létező és a még nem ismert károkozók ellen.
  • Kisméretű frissítési fájlok: A kompakt, optimalizált frissítéseknek köszönhetően az szoftver naprakészen tartása nem igényel nagy adatforgalmat a mobilhálózatokon.
  • Automata vagy kézi indítású frissítés: Manuális vírusadatbázis-frissítés, vagy napi, heti és havi gyakoriságú automatikus frissítés.
  • Kézi indítású ellenőrzés: A belső és külső adathordozók ellenőrzésére egyaránt alkalmas eszköz.
  • Cabinet fájlok ellenőrzése: A tömörített cabinet fájlokban megbújó vírusok felderítésére használható alkalmazás.
  • Naplófájlok: Az elvégzett ellenőrzések statisztikái felhasználóbarát formátumban.
  • SMS szűrő: A kéretlen szöveges üzenetek ellen nyújt védelmet, azáltal, hogy a gyanús üzeneteket a levélszemétmappába helyezi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.