Overlords

Hamarosan szolgálatba áll az első igazi robotzsaru (videó)

A vadonatúj "okosrendőr" hat nyelven beszél, és beépített szenzorainak köszönhetően akár az emberi érzelmek felismerésére is képes lehet.

2017.05.23 08:56ma.hu
Fotó: Mirror

Dubaiban hamarosan munkába állhat a világ első valódi robotzsaruja - írja a Mirror.

A 170 centiméter magas, százkilós, fekete, fehér és zöld színekre festett rendfenntartó robotot a hétvégén mutatták be a Gulf Information and Security Expo nevű rendezvényen. Nem mindennapi képességekkel rendelkezik: akár hat nyelven (arab, angol, orosz, kínai, francia, spanyol) is képes megszólalni, és beépített szenzorainak köszönhetően arra is fel tudják készíteni, hogy felismerje a legfontosabb emberi érzelmeket.

A dubai géprendőr mellkasába érintőkijelzőt építettek, amelynek segítségével bárki kapcsolatba léphet a rendőrséggel: bejelenthet egy bűntényt, vagy éppen kifizetheti a kiszabott parkolási bírságot - anélkül, hogy kellene mennie a legközelebbi őrsre.

A robotjárőr feladatai közé tartozik majd a parkolási bírságok kiosztása is, beépített kamerái segítségével pedig folyamatosan figyeli a környéket. Ugyanakkor kifejezetten barátságos "közeg": akár el is cseveghetünk vagy kezet rázhatunk vele, sőt, arra is megkérhetjük, hogy egy szelfi kedvéért szalutáljon nekünk.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.