Live Search?

Új név alatt fut majd a Microsoft keresője?

Különböző források szerint a redmondi Microsoft újra fogja brandelni a Live Search szolgáltatást - vagyis új nevet kaphat a kereső.

2008.11.25 08:16Z., ma.hu

Az új márkanév még nem tudható biztosan, azonban néhány nevet már pedzegetnek az igazi bennfentesek. A források szerint a végleges döntés megszületett ugyan, ám azt még csak kevesen ismerik, ez pedig idővel változni fog. Az egyik elképzelés szerint az új keresőmárka a Kumo lesz - ez egy japán szó, melynek jelentése “felhő” vagy “pók”.

És hogy miért lehet szüksége a Microsoftnak arra, hogy ismételten új márkával álljon elő? A Live.com alatt a keresésen felül már rengeteg szolgáltatás érhető el (szerveralkalmazások és kliensoldali alkalmazások is), és az oldal egy burjánzó social networking oldalt is takar.

Idővel a Live.com szociális hálózatépítő oldal illetve személyes produktivitást serkentő oldal lehetne - tehát ide mennénk e-mailjeink olvasásához, a naptárunkat, fényképeinket is itt érhetnénk el. A keresések azonban máshova tartoznak, és ehhez a Microsoft szerint mindenképpen új kezdet kell.

A redmondiak persze nem fűznek kommentárt holmi pletykákhoz, és még semmi nincs teljes mértékben eldöntve, az esetleges Yahoo-s ügyletek miatt még nagyon kétélű a dolog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.