Eee Top

iMac rivális az ASUS jóvoltából

Tajvanban tegnap debütált az ASUS Eee Top névre hallgató készüléke, amely egy olcsókategóriás iMac alternatívaként szolgálhat.

2008.11.21 08:59koac, ma.hu

ASUS hazai pályán, Tajvanban indította útjára Eee Top masináját, mely egy iMac-re hajazó „all-in-one” készülék. (Ez a kifejezés ugye annyit takar, hogy nincsen külön ház és monitor, hanem ezen két funkciót egyben látja el a gép.) Az ASUS új gépébe gyakorlatilag netbookokban megszokott alkotórészek kerültek, de a készülék olyan funkciókkal is rendelkezik, melyeket csak drágább masinákban láthattunk korábban.

A készülék 15.6 hüvelykes kijelzővel bír, melynek felbontása 1366x768 pixel. A képernyő érintésérzékeny, így a felhasználóknak lehetősége nyílik majd ujjaikkal böngészni a neten, vagy használni a cég saját Eee Cinema névre hallgató médialejátszóját. A géphez egy stylust is mellékel a gyártó, mellyel jóval precízebb lehet az input, de természetesen a Windows XP általános használatánál is segítségünkre lehet.

Ezen funkciók az alap ET1602 gépben találhatóak. A készülék további specifikációi a következőek: A gépet egy régi ismerős, egy 1.6Ghz-es Atom processzor hajtja, található benne 1GB memória, Ethernet és Wi-Fi kapcsolatra is lesz lehetőség, de van még itt egy 1.3 megapixeles kamera illetve 3 darab USB port is.

A gép tajvani ára 566 amerikai dollárnak felel meg. Az Eee Top egyelőre fekete és fehér színben kapható. A további terjesztésről egyelőre nincs információ, mint ahogy azt sem tudni, mikor érkezhet az eggyel komolyabb ET1603-as modell.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.