Kivégzés

Búcsúzhatunk a kemény csomagolástól?

Miért nem vehetem birtokba azonnal? - teszik fel a kérdést az emberek önmaguknak amikor vesznek maguknak egy SD-kártyát, egy webkamerát, vagy tulajdonképpen bármilyen kiegészítőt.

2008.11.17 07:57Z., ma.hu

Az elektronikai eszközök gyártói végre egyetértenek valamiben, amit talán mi, a felhasználók is csak támogatni tudunk: meg kell szabadulni a nehezen kinyitható és ujjfelvágó műanyag csomagolástól.

Mindenki ismeri a helyzetet: vesz magának valami finomságot, amit mondjuk csak be kell dugni mondjuk az USB aljzatba, és már működik is. Miért van arra szükség, hogy ezt a rém egyszerű kérdést tovább bonyolítsuk? Miért tart tovább a termék kicsomagolása, mint az "installációs folyamat"?

A paradigmaváltást az Amazon kezdte, a sor pedig a Sonyval és a Microsofttal folytatódik. Reméljük, hogy hamarosan az összes gyártó beáll a sorba, aki meg nem, az meg szenvedjen. Egyes beszámolók szernt évente 6000 amerikai kénytelen ellátogatni a legközelebbi kórházba, csak mert ki akart nyitni valamit, és sikerült véletlenül felvágni az ujját. A csomagolás azért lett ilyen kemény dió, hogy a gyártók így vegyék elejét a bolti lopásoknak.

Mivel az Amazon számára ez a jelenség nem okoz problémát - lévén nehéz egy online boltot kirámolni - ezért ők szabadultak meg legelőször ettől a kellemetlenségtől. Azonban amikor a Microsoft is könnyen nyitható nejlonzacskóba helyezi az egereket, amelyek így kerülnek a boltok polcaira, akkor tudható, hogy változnak az idők - valami történni fog.

A Sony a hírek szerint olyan megoldásokat használ, amely könnyen nyíluk ugyan, de hatalmas hangot ad ki, így az esetleges tolvajok könnyen lebuknak. A világ rendje egyszercsak helyreáll. Addig is: halál a kemény műanyagokra!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.