12 MPix

12 megapixeles szenzor a Sonytól

Emlékszünk még az első, valószínűleg "sulinetes HP" kameránkra? Hány megapixeles volt? Annyi, mint a mobilunk ma.

2008.11.13 19:14Z., ma.hu

Ha kedvére való a belépő szintű gépek között dúló megapixel-háború, akkor valószínűleg örömmel konstatálja, hogy a régi kis 3 megapixeles gépből ma már 8-10-12 megapixeles lett - ezzel együtt persze megnőtt a zaj mennyisége a képeken...

Ha a fenti folyamat tetszik Önnek, akkor a mobiltelefonok megapixel-harca biztos okoz egy-két boldog pillanatot. Jelenleg Samsung 10 megapixeles SCH-B600-e áll az első helyen, de a Sony már a nyakában liheg az Exmor IMX060PQ CMOS szenzorral, amely az autófókusz lencse modulnak köszönhetően akár 12 megapixeles képeket is készíthetünk - a mobilunkkal.

A Sony lencséje márciusban érkezik. A gyártó bejelentette az 5 és 8 megás lencséket is, de hagyjuk az egyszámjegyű megapixeleket, nem illik ez már 2008-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.