Comes with Music

A Nokia készülékei illegális tartalommal érkeznek?

A Nokia Comes with Music (zenével érkezik) készülékek nagy előnye az, hogy a telefonnal együtt egy éves legális zeneletöltésre használható előfizetést is kapunk.

2008.11.12 18:30Z., ma.hu

Egy szerzői jogokkal foglalkozó vietnámi szervezet, a RIAV állítólag egy hárommillió dolláros pert kezdeményezett az FPT Telecom vietnámi mobiltársaság és a Nokia Vietnam ellen szerzői jogok megsértése miatt. A RIAV 60 zenekiadással foglalkozó céget képvisel az ázsiai országban.

Korábban a RIAV azért akart pert indítani az FPT Telecom ellen, mert az zenét osztott meg internetes honlapján, az Nhac So-n, és szerzői jogok által védett anyagot használt az FPT Telecom internetes tévécsomagjában. Miután a jogvédő szervezet és a mobiltársaság nem tudott a kérdésben dűlőre jutni, ezért a jogvédők a Nokia Vietnámot is támadják azzal vádolva a telefongyártót, hogy az Nhac So-ne keresztül vásárlóik 10.466 szerzői jog által védett dalból ezret letölthetnek.

A Nokia levelében az FPT Telecomra mutogatott. A gyártó szerint a szolgáltató bevallotta nekik, hogy elképzelhetőnek tartják, hogy a weboldalukon lévő zenei tartalom nem teljesen legális, habár korábban azt állították, hogy minden rendben van, ezzel félrevezetve a Nokiát. Válaszában a RIAV kifejtette, hogy elismeri a Nokia jó szándékát, ugyanakkor szemükre vetette, hogy ők is megpróbálják elkerülni a kellemetlenségeket. Egyetlen fő kérdés merül föl bennönk: ha a Nokia zenét terjeszt az ázsiai országban, akkor miért bízza a dolgot külső partnerekre ahelyett, hogy önmaga globális licenszjogokat vásároljon?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.