A digitális technika kicsiny csodája

Távolról tükör, közelről festmény

A digitális technika manapság már nagyon sok mindenre képes. Íme, erre egy újabb bizonyíték. A digitális tükörben arcvonásainkat olyannak látjuk, mintha egy festményt bámulnánk.

2008.11.12 13:01koac, ma.hu

Mióta az informatika és a digitális technika egyre inkább elterjedt, egyre több olyan hasznos és haszontalan ketyere lát napvilágot, amelyek elkápráztatják az embert. A legújabb ilyen készülékről is nehéz lenne eldönteni, hogy mennyi haszna van, azt viszont nyugodtan megállapíthatjuk, hogy az emberek többsége szeretné kipróbálni a digitális tükröt.

A tükör elnevezés egyébként sántít egy kicsit, tekintve hogy a szó szoros értelmében nem tükörről van szó, hanem egy fényes LCD kijelzőről. A találmány különlegessége, hogy távolról valóban olyan hatást kelt, mintha tükörbe néznénk, de ha közelebb megyünk, egyre inkább azt érzékeljük, mintha egy festmény tárulna elénk, mely minket ábrázol. Az egész kép egy kicsit elmosódottabb lesz, mintha csak ecsetvonások végeredményét látnánk.

A készülék egyetlen hibája – legalábbis felhasználói szemmel nézve – hogy egyelőre nincs szó arról, hogy piaci forgalomba kerülne. Pedig biztos sokan szeretnének egy ilyet tudni a szobájuk falán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.