Live Search

Együttműködik a keresőbizniszben a Miscrosft és a Sun

A Microsoft Corp. hétfőn bejelentette, hogy sikeresen nyélbeütött egy webes kereséssel kapcsolatos megállapodást a Sun Microsystems Inc-vel. A Microsoft célja ezekkel a megállapodásokkal egyértelmű: igyekszik minél nagyobb piaci szeletet elcsórni a Google-től.

2008.11.11 13:03Z., ma.hu

A megállapodás értelmében a Microsoft Internet Explorer böngésző azon felhasználói, akik letöltik a Sun Java platformját, mostantól opcióként az  MSN Toolbar-t is letölthetik, és így hozzáférhetnek a vállalat keresőmotorjához.

Korábban a Microsoft a világ legnagyobb PC gyártójával, a Hewlett-Packard Co.-val is megállapodott, így januártól az Amerikában és Kanadában piacra kerülő új HP-ken szintén elérhető lesz a fent említett toolbar. A Microsoft egyik diviziójának alelnöke szerint a megállapodásnak köszönhetően többmillió internetfelhasználó használhatja majd könnyebben a Live Search-öt, és így még attraktívabb lehet a kereső a reklámozók felé is.

A Sun Java platformja világszerte 800 millió pécére van feltelepítve (az összes interneteléréssel rendelkező gép 91 százaléka futtathat Javát), a Java Runtime környezetet pedig havonta többmillión töltik le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.