N20A, az ASUS család legújabb tagja

Gyors és ultrahordozható, ezt kínálja az ASUS

A tajvani hardvergyártó új ultrahordozható gépet jelentett be, melybe kicsiny méretei ellenére sikerült rengeteg hasznos dolgot belepakolni.

2008.11.10 13:01koac, ma.hu

N20A, erre a névre hallgat az ASUS legújabb ultrahordozható masinája, mely gyakorlatilag majd’ annyit tud, mint sok nagyobb méretű riválisa. A 12 hüvelykes készülékbe a Centrino 2 éra újabb processzorai kerülhetnek, a gyártónak sikerült megoldani, hogy akár egy 2.53 gigahertzes Core 2 Duo megoldást is a kicsiny vázba lehessen applikálni. Emellett jutott még hely egy DVD írónak is, sőt még egy Expresskártya slotot, valamint egy eSATA és HDMI kimenetet is sikerült elhelyezni a készüléken.

Mint ahogy azt már az ASUS gépeinél megszokhattuk, a gyártó nem konkrét konfigurációkat említ a készülékekkel kapcsolatban, hanem a választható specifikációkról közöl egy listát. A leggyengébben szerelt verzióba 2Ghz-es Core 2 Duo proci kerül GMA 4500MHD integrált videókártyával kísérve, de része a rendszernek egy 160 gigás merevlemez egy 1.3 megapixeles kamera, valamint egy Wi-Fi modul is. A csúcskategóriás modell ellenben 2.8 gigahertzes processzort, 4 gigabájt memóriát és egy 320 gigás vincsesztert kapott.

A gyártó egyelőre nem hozta nyilvánosságra a készülékek árait, mint ahogy a megjelenésükről sem közölt információkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.