Budin ülve

Mellékhelyiség = iroda

Nincs kizárva, hogy amikor legközelebb felhívjuk az egyik irodában ülő kollégát, akkor hívásunkat nem az íróasztalánál fogadja, hanem...

2008.10.30 12:10Z., ma.hu

...ott, ahova még a király is gyalogosan jár. Figyelem, lehet, hogy telefonunkkal valami igen fontosat szakítunk meg. Egy, a Nokia által végzett kutatás szerint (mit nem finanszíroznak a finnek...) az amerikaiak 53%-ával már megtörtént az, hogy munkával kapcsolatos telefont intéztek a vécéről, sőt elképzelhető, hogy e-mailre is a fajanszon ülve válaszoltak.

A helyzet az, hogy a munkát és a magánéletet elválasztó vonalak egyre láthatatlanabbá válnak, köszönhetően ugye a hordozható laptopoknak illetve az e-mail, internet és wifiképes mobiloknak. (Lehet, hogy Ön is a vécéről olvassa ezeket a sorokat?) A válaszadók 62%-a előtt nem ismeretlen az a szituáció, amikor a magánéletüket megszakítja valamilyen munkával kapcsolatos telefon vagy e-mail, és ez oda-vissza igaz. Olyannyira nem ismeretlen, hogy ez többükkel hetente akár többször is előfordul.

Természetesen ezeket a nem természetes mosolyokat is magukban foglaló hívásokat és kommunikációkat el lehetne kerülni, ha az emberek kikapcsolnák a mobiljaikat néhanapján - de nem teszik. A válaszadók 60%-a azt válaszolta, hogy az ő készülékük bizony non-stop be van kapcsolva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.